Formålet med klubben

Skytteklubben er en idrætsklub, – og vores idræt er skydning.

Som i andre idrætsgrene har vi træning, teori, konkurrencer og hvad der ellers hører til at dyrke idræt, men derudover har vi også det almindelige klubsamvær, der er med til at give det egentlige klubliv.

Vi bruger skydningen til at give os nogle gode fritidsoplevelser.

dsbasf logoSkytteklubben DSB/ASF er ret ny, stiftet i 1975. Den er opstået ved sammenlægning af to ældre klubber: Århus Skytte Forening, (ASF) fra 1942 og DSB-Skytteklub (DSB) fra 1948. Klubben er medlem af fire idrætsorganisationer:

  • DGI Skydning
  • Dansk Skytte Union (DSkyU)
  • Danske Jernbaners Fritidsforbund (DJF)
  • Dansk Handicapforbund (DHIF)

Hvad gemmer sig bag disse navne?

De Danske Skytteforeninger (DDS) startede dansk skydning, allerede i 1861. Formålet var at øve den mandlige del af befolkningen i våbenbrug i forsvarsøjemed, men det blev også starten på den aktivitet, der har udviklet sig til dagens idrætsaktivitet. I dag dyrker organisationen kun skydning som idræt. DDS er med ca.160.000 medlemmer, er i dag ‘DGI Skydning’.

 

Dansk Skytte Union blev stiftet i 1913, for at man kunne deltage i internationale skydninger. Denne aktivitet ønskede De Danske Skytteforeninger ikke at deltage i (Elite contra bredde problematikken). DSkyU er opdelt i 6 landsdelsforbund, med ca. 50.000 medlemmer, hvor vi hører under Jyllands Skytte Forbund (JSF). DSkyU er medlem af Dansk Idræts Forbund (DIF) og ISSF, den internationale skytteunion. DIF er også medlem hos Danmarks Olympiske Komité og Team Danmark.

 

Danske Jernbaners Fritidsforbund er vi medlem af gennem den gamle DSB- skytteklub, men det er kun ansatte i DSB, der kan deltage i skydningerne under denne organisation. DJF omtales ikke yderligere.

 

 

Dansk Handicap Idræts Forbund er stiftet i 1971 for at give mennesker, der på en eller anden måde er handicappede, mulighed for den oplevelse det kan være at deltage i stævner både nationalt som internationalt. Skydningerne foregår i videst muligt omfang efter ISSF’s regler, dog tillempet handicappede hvad enkelte skydestillinger angår. DGI har også skydning for handicappede på programmet, men endnu kun i mindre omfang.